Att göra i närheten av Turistgården

Här behöver du aldrig ha tråkigt, eller gå hungrig. Runt omkring Turistgården finns det både ett stort utbud av restauranger och härliga platser att besöka.

Vi förstår om du bara vill ha lugn och ro när du kommer till oss, men har du tid och lust finns det mycket att uppleva och njuta av.

Här har vi samlat ett axplock av vad som finns i vårt närområde. Givetvis kan du även fråga oss om du vill ha mer tips på utflyktsmål, vandringsleder eller restauranger.

Utflykter

Upptäck något nytt eller fascineras av något gammalt

Kring Turistgården finns det mycket att uppleva. Här har vi samlat några exempel på spännande utflyktsmål som du kan besöka under din vistelse hos oss.

Dalslands kanal sträcker sig från Östervallsskog i norr till Köpmannebro i söder. Den 26 mil långa vattenvägen skapar många möjligheter utöver att resa med båt. Du kan bland annat hyra kanot och båt hos oss samt på flera ställen i närheten av Turistgården, exempelvis på Nordmarkens Kanot Center, eller paddla en guidad tur med Scandiatrail. Det finns även fina vandringsleder, caféer och restauranger längst med kanalen.

Årjängs Travbana, även kallad Sveriges vackraste travbana, är ett perfekt besöksmål för dig som vill göra ett avbrott i semesterlugnet. Här kan du dessutom äta och dricka gott medan du tittar på travet.

Nordiska Travmuseet passar dig med ett brinnande intresse för travsporten, men också för dig som är nyfiken på ett intressant museum. Här kan du exempelvis lära dig mer om travets historia eller om hästens ursprung. Utställningarna är anpassade för att intressera både barn och vuxna, oavsett hur mycket man kan om trav sedan innan.

Båstnäs bilkyrkogård är en plats för dig som är ute efter ett annorlunda besöksmål. Här kan du promenera omkring och titta på gamla bilar som i vissa fall nästan slukats av naturen. Den mystiska och nästan spöklika känslan som råder på platsen gör detta till ett spännande utflyktsmål för både små och stora. Denna speciella plats har dessutom blivit ett besöksmål för fotografer och konstnärer från hela världen.

Restauranger & caféer

Här kan du äta dig mätt

I närområdet finns restauranger för alla smaker. Vill du lyxa till det är Waterside Restaurant i centrala Töcksfors ett bra alternativ. Som namnet antyder har denna fantastiska restaurang nära till vatten och serverar både lunch och A la carte. Inom gångavstånd finns även två pizzerior och McDonalds.

På Töcksfors shoppingcenter hittar du ett brett utbud av mat med allt från asiatiskt till amerikanskt. Du kan exempelvis ta en paus i shoppandet och äta på Asian Town, Burger King eller Numnum.

Är du sugen på fika behöver du inte vara orolig. I närheten av Turistgården kan du bland annat ta en kopp kaffe på Espresso house, eller varför inte köpa en smarrig milkshake på Joe´s diner.

Fiska

Lyckas du få en gös på kroken?

Turistgårdens närhet till vatten skapar inte bara bra möjligheter för den som vill bada, utan även för dig som är fiskeintresserad. Du kan hyra vår båt eller ta med din egen när du ger dig ut för att testa fiskelyckan.

Om du har tur har du bland annat chansen att få en abborre, gädda eller gös på kroken. Glöm inte att köpa fiskekort innan du ger dig ut. Klicka här för att läsa om hur du köper fiskekort

Bada

Hoppa från bryggan eller njut på stranden

Förbi Turistgården flyter Dalslands kanal där den som vill kan bada från vår egen brygga. Vill du bada finns även möjligheten att ta ett par minuters promenad till närmsta kommunala sandstrand.

Cykla

Rulla fram längst Unionsleden

Vill du cykla finns det goda möjligheter till det. Vid turistgården startar exempelvis den första svenska etappen av den nationella cykelleden Unionsleden. Via Unionsleden och en avstickare på ca 10 km – totalt 40 km tur och retur – får du en perfekt dagsutflykt till den mytiska och nationellt omtalade Båstnäs Bilkyrkogård.

Vandra

Upplev naturen till fots

Under sommaren, våren och hösten kan du uppleva den värmländska naturen genom att ge dig ut och vandra. Bland annat kan du gå på så kallade flyktingleder där människor gick för att ta sig från Norge till Sverige under andra världskriget. En karta över de olika vandringslederna finns att köpa i receptionen och heter ”Friluftskart i Grenseland”. Runt om Töcksfors och Årjäng finns även andra fina möjligheter för vandring. Klicka här för att läsa mer om vandringsleder i Årjängs kommun.

Shopping

Mysigt centrum och storslagen gränshandel

Vill du shoppa? Inga problem. Töcksfors har ett mysigt centrum där du kan strosa omkring och handla i små lokala butiker.

Från Turistgården är det dessutom gångavstånd till både Töcksfors Shoppingcenter och Töcksfors Handelspark. Räcker inte det så är det inte mer än 9 mil till Oslo där ett obegränsat utbud av butiker väntar.

Vill du veta mer om vad som finns att göra? Kolla in Visit Årjäng.

Rulla till toppen